Drinkki - Mojito

Ainesosat

Kategoriat

Menetelmä:Ravistetaan
Lämpötila:Jäinen
Ajankohta:All Day
Makeus:Makeahko
Lasi:High ball -lasi

Ohje

Murskaa mintunlehdet ravistimessa limetin mehun ja sokerin kera. Kun sokeri on liuennut ja haistat mintun tuoksun, lisää rommi sekä jääpaloja ja ravista kunnolla. Siivilöi juoma puolillaan murskattua jäätä olevaan lasiin, pidennä soodavedellä ja tarjoile Mojito muutamalla mintunlehdellä koristeltuna.

Voit käyttää sokerin sijaan myös sokerisiirappia. Tällöin ravistimessa tulee murskata ainoastaan mintunlehdet, minkä voi murskaimen sijaan suorittaa myös lisäämällä ravistimeen jäämurskaa ja ravistamalla muutaman kerran. Jäämurskan terävät reunat pirstovat mintunlehtien pinnan siinä määrin että mintun maku irtoaa mintun lehdistä.

Ehkä yleisin ja helpoin tapa on kuitenkin rakentaa Mojito suoraan lasiin. Laita lasin pohjalle 2-3 limelohkoa, sokeri ja mintunlehdet, murskaa limet kunnolla, täytä jäämurskalla ja pidennä soodavedellä. Tarjoile pillin tai lusikan kera.

Kuvaus

Mojito on yksi suosituimpia drinkkejä, mistä kertoo suuri muunnelmien katras. Myös tekotapa vaihtelee sen mukaan käytetäänkö sokeria vai sokerisiirappia, limelohkoja vai limemehua ja halutaanko juoma tarjoilla kirkkaana vai "kasvisten" kera. Niin ikään mintun käyttötapa vaihtelee suuresti: moni kannattaa mintun murskaamista maun irti saamiseksi, mutta vastaavasti osa suosittelee mintun käyttämistä (lähes) murskaamatta. Jälkimmäisen koulukunnan mukaan mintusta irtoaa maku murskaamattakin ja liika murskaaminen vapauttaa mintusta kitkeriä ainesosia.

« Takaisin | Etusivulle